Løypebeskrivelser

Tidligløype/barneløype 

Vår enkleste løype er med utgangspunkt fra Gamlestølen og rundt Langtjernet. Traséen er omlag 4 km lang, går du utenom jordet på vestsiden kuttes den til ca 3 km. Det er en flott trasé for de minste – flatt og enkelt med doble spor hele veien. Her har vi svært gode parkeringsforhold og fjellstue med servering. 


Skåletjednrunden 

Dette er en løype som går fra Gamlestølen og mot hyttene som ligger i tilknytning til Skåletjedn. Den egner seg  godt som en rundløype og knytter seg til løypene mot Glenna og Elveseter på vestsiden. Runden er godt egnet for barn og funksjonshemmet, og har noen flere høydemeter enn runden rundt vannet. 


Glenna 

Herfra strekker løypene seg i alle retninger. Dersom du går opp Slettanbakkene kommer du raskt inn på høyfjellet og opp mot Jomfruslettfjell. Traséen er litt krevende, spesielt nedover. Det er en fantastisk fin tur og litt lenger opp møter du på «Sjokoladebakken» som er en del av signaturen til fjellet. 


Elveseter 

Her finner du gode parkeringsmuligheter og flere flotte turer i alle retninger. Skal du trene til Vasaloppet vil vi gjerne anbefale trasen opp til Rolegshaug, her får du mulighet til å gå jevnt og trutt og avslutte draget med staking. Denne turen er fin når det blåser mye på fjellet, da vi holder oss nede i skogen for å unngå at løypene blåser igjen. 


Kinndalsløypa 

Så er vi veldig stolt av løypa som går fra Fleten innover Kinndalen og ender opp på Klufteflata. Trasen har jevn og fin stigning opp Styggdalen før du renner ned Kinndalen. Dette er en fin turløype som også går opp til toppen av Jomfruslettfjell. Trener du til Birken eller skal slå Northug er det flott å gå traséen fra start til toppen av fjellet. 


Fjellsetra 

Her kjører vi litt i samarbeid med Hugulia og er i ytterkanten av løypenettet for de to løypelagene. Traséen opp mot Jomfruslettfjell starter litt tøft, men gevinsten er en fantastisk tur oppover høyfjellet. Tar du fjellskiene fatt kan du gå i løypene oppover og deretter utenfor trasen innover. Vil du fort over til Lenningen kan du gå forbi Klufteflata og følge skiltene nordover. Alternativt lager du det til en rundløype og tar til venstre ved Klufteflata og går mot Fleten og deretter mot Gamlestølen. Fjellsetra er også et godt utgangspunkt for en tur opp til Spåtind. Noe begrenset med parkeringsmuligheter så det lønner seg å være tidlig ute i høysesongen. 


Skibua 

I vinterferien 2016 ble skibua/varmebua vi fikk fra Valdres Natur- og Kulturpark innviet. Den har på kort tid blitt et fantastisk midtpunkt både sommer og vinter. I tillegg til gaven fra NVK, har gode løypelagsmedlemmer gitt bua flotte gaver, av eksempler kan vi nevne rastebenker og brannvernutstyr. Gamlestølen Vel ga oss en flott bålpanne som står til bruks for alle. Bua står på en mellomhøyde nord for «Sjokoladebakken», når du kommer på toppen ser du den fint plassert i terrenget på østsiden. Turen er et flott mål for barn og voksne. Kommer du nordfra renner du ned de første bakkene fra Jomfruslettfjell, i bunn av den andre bakken ser du den mot øst, fra Elveseter går du rett på den om du kommer opp traséen fra Tjednset. 


Gamlestølen 

Området er knutepunktet for vår aktivitet og her har vi verkstedhall for løypemaskinen. Herfra kan du gå alle veier, løypene går opp og gjennom Gamlestølen og Graneistølen. Her splitter den seg og du har en rekke veier du kan gå. Skal vi anbefale en tur så ville vi gått rett mot «Sjokoladebakken» og opp på fjellet. Det er en fantastisk tur. Velger du å gå mot øst går du gjennom hyttefeltet og inn i et fint terreng som er kupert. Her kan du gå mot Fjellsetra eller mot Jomfruslettfjell. I år har vi lagt om løypa på østsiden av hyttefeltet for å unngå et bekkedrag som var krevende når det var lite snø. Er det mye vind på fjellet vil vi holde oss nede i skogen og konsentrere oss om turen mot Glenna og Elveseter. 


Spåtind 

Turen til Spåtind er fantastisk og spektakulær. Det er en relativt kostbar trase å opparbeide, så vi har bestemt oss for å kun kjøre den i ferier og når været muliggjør at flest mulig kan ta turen. 


Følg med på Facebook, www.facebook.com/jomfruslettfjell, for oppdatert informasjon om når den blir kjørt. Dette er en tur som kan være krevende og egner seg for øvede skiløpere.